Rozgrzewający Restaurant Day- Afrodyzjaki

Jedna z 1375 na świecie, jedna z ośmiu w Polsce i jedyna na Śląsku jednodniowa restauracja ruszyła w Bielsku-Białej! 15. lutego 2015 Laboratorium Smaku pełną parą dołączyło do świętowania Restaurant Day!

Tematem organizowanej przez nas kolacji były Afrodyzjaki. Na przystawkę przygotowałyśmy chlebki naan z tapenadą (wersja wege i z anchois), guacamole i hummusem. Zupa wieczoru to krem z korzenia pietruszki z pesto z natki pietruszki. Daniem głównym były szaszłyki z kurczaka, kolorowych papryk i sera halloumi, a w wersji wege szaszłyki z dyni piżmowej, marchewki, czerwonej cebuli i sera halloumi. To wszystko podano z gorącymi owocami z salsą goździkową oraz mixem sałat z pestkami słonecznika, pomidorkami cherry i oliwą figową. Na deser podałyśmy tartę czekoladową z chilli oraz pełnoziarniste ciasteczka kardamonowe. Do naszych potraw dobrałyśmy białe wino oraz korzenny grzaniec z rumem.

Uśmiechy na ustach naszych gości oraz prośby o dokładkę pokazały, że chyba trafiłyśmy w ich kulinarne gusta. Podczas kolacji nie zabrakło rozmów, wymiany kulinarnych wrażeń, a śmiechów nie było końca!

Dziękujemy za Waszą obecność! Kolejny Restaurant Day już 16 maja lecz już w zupełnie innej oprawie. Tymczasem śledźcie naszego Facebooka, bo tam znajdziecie wszystkie informacje o naszych kolejnych poczynaniach :)