Rodzinne gotowanie

Nic nie cieszy nas bardziej niż zlecenia, które pozwalają nam rozbudzać kulinarną ciekawość uczestników oraz łączą ich podczas wspólnego czasu tworzenia . W pewne sobotnie, lutowe południe zawitaliśmy do jednego z bielskich domów, na rodzinne warsztaty z kuchni azjatyckiej.

To nasze ukochane smaki, więc do ich przygotowania zabraliśmy się z ogromnym entuzjazmem. Idea była prosta cztery kobiety, dwa pokolenia sióstr spędza razem czas na odkrywaniu nowych smaków, na rozmowach, jednoczy się we wspólnych przygotowaniach, których efektem będzie rodzinny obiad. Czterogodzinne warsztaty podczas których między rozmowami i żartami, między rwaniem, krojeniem, obieraniem i miksowaniem zrobiłyśmy wietnamską zupę pho, warzywną zupę na mleczku kokosowym, a także tajską sałatkę z mango i pikantnego kurczaka z orzechami nerkowca pozostaną na długo w naszej pamięci. Starsze, bardziej doświadczone pokolenie, miało okazję spróbować nowych smaków, młodsze panie poznały proste patenty na szybką i smakowitą kuchnię.
Wyjątkowy czas, spędzony w gronie tych kobiet przypomniał nam jak ważna jest silna więź relacji, kobiece wsparcie i siła, jak gotowanie uwalnia kreatywność, jak wzbogacająca jest wymiana doświadczeń pomiędzy uczestniczkami warsztatów. Miłość do dobrej, zdrowej i smacznej kuchni pozwala odnaleźć wspólny mianownik, rodzi pasję, którą podczas szybkiej codzienności zamieniamy często w przykry obowiązek. Po licznych przygotowaniach, nasze fantastyczne uczestniczki mogły zaspokoić rozbudzony pięknymi zapachami apetyt podczas wspólnego posiłku. Własnoręcznie przyrządzone chwilę wcześniej dania cieszyły nasze uczestniczki smakiem, zapachem ale też pięknym wyglądem.
Po posprzątaniu kuchni, pożegnaliśmy się zostawiając uczestniczkom małe podarunki, które stanowią nieodzowny element kuchni azjatyckiej. My zaś, zabraliśmy ze sobą piękne wspomnienia wspólnie spędzonego czasu, ideę i poczucie kobiecej mocy, za które bardzo dziękujemy.