Restaurant Day

Restaurant Day – w to międzynarodowe święto i Ty możesz zostać szefem kuchni i otworzyć restaurację. Nieważne, czy zrobisz to we własnym domu, w parku czy na ulicy. Przygotuj menu i ugotuj to, co kochasz, a później dziel się ze swoimi klientami, rodziną i przyjaciółmi doświadczeniami kulinarnymi i radością z miłego spędzania czasu.

Dla nas Restaurant Day był inauguracją rozpoczętej działalności. Niewielu z naszych bliskich wiedziało o planach założenia firmy, dlatego miało to być dla nich również miłe zaskoczenie.
Na miejsce naszego spotkania wybrałyśmy Leśniczówkę w Cygańskim Lesie (w Bielsku-Białej oczywiście), ponieważ jest to piękne, ciche i zielone miejsce wśród lasu, z zadaszoną altanką, grillem, ławeczkami i huśtawkami.

Hasłem przewodnim imprezy było „Restaurant Day czyli… Odważ się!”… Trochę, żeby sobie dodać odwagi po tym ważnym kroku, kiedy to wdrożyłyśmy w życie nasz pomysł z Laboratorium. Tak jak zapowiadałyśmy, chciałyśmy pokazać, że nie musimy jeść nudno, że jedzenia inaczej nie trzeba się bać, bo ono też jest fajne. Właśnie dlatego przygotowałyśmy ciekawe menu np. ciasto czekoladowo-buraczane, lemoniadę cytrynowo-bazyliową z miętą, hummus, pastę słonecznikową, domowe chleby, quiche z gruszką i gorgonzolą, cake pops, ciasteczka z pokrzywą, ciasto cukiniowe z gorzką czekoladą i wiele, wiele innych pyszności. Chciałyśmy pokazać nietypowe smaki i nieoczywiste połączenia.

Było nam strasznie miło obserwować wszystkich obecnych, którzy z uśmiechem delektowali się różnymi smakami i przychodzili po dokładkę.
Pierwszy zorganizowany event przyniósł nam bardzo dużo miłych wrażeń, sporo uśmiechu i dobrych słów ale potraktowałyśmy go również jako cenne doświadczenie na przyszłość, z którego musimy wyciągnąć jak najwięcej!